欢迎进入考名校官网首页!

西安高新一中中考模拟真卷——英语

发布时间:2018-04-11 14:01:43浏览:

        每年到这个时候都会有学生搜模拟真卷,哪个科目的都要。模拟真卷模拟中考考试的题型所出的试卷,是学生必做的真题试卷。尤其是中考模拟英语真题试卷,学生们都会需要。今天,考名校网小编为大家整理了来自全国百强高校——西安高新一中的中考模拟真题试卷,有需要的朋友可以下载答题。
  一、单项选择(共20小题,计20分)
  请从每个小题的四个选项中,选出一个最佳答案。
  21.—What ____ cold weather!
  —Yes. But it’s ____ experience for us. We normally live in a best place.
  A. /; a B. A; an C. /; an D. A; the
  (冠词)weather是不可数名词,其前不用冠词,排除B、D两项;experience当“经历”讲时是可数名词,且以元音音素开头,应用不定冠词an。故选C。
  22.Before taking medicine, follow the ____ on the package carefully.
  A. influence B. instrument C. instructions D. interview
  (词义辨析)influence意为“影响”;instrument意为“乐器”;instruction意为“说明”;interview意为“面试”。句意为:在服药之前,谨慎遵循后面的说明。故选C。
  23.—The story sounds amazing. Do you know when it ____?
  —About fifty years ago.
  A. took out B. took away C. took off D. took place
  (词义辨析)take out意为“取出,拔出”;take away意为“拿走,减去”;take off意为“起飞;脱掉”;take place意为“发生”。句意为:—那个故事听起来令人惊讶,你知道它是什么时候发生的吗?—大约50年前。故选D。
  24.It is very kind ____ you to tell us the customs ____ the dinner table.
  A. of; at B. for; on C. of; on D. for; in
  (固定搭配、词义辨析)“It is+形容词+of sb. to do sth.”意为“某人做某事是……的”,形容词用来修饰人;“It is+形容词+for sb. to do sth.”意为“做某事对某人来说是……的”,形容词用来修饰做的事情,根据空前的kind可知,排除B、D两项;on the table表示“在桌子上”;at the table表示“在桌子边吃饭”。故选A。
  25.I love Kunming, ____ the weather there. It’s neither too hot nor too cold all year round.
  A. usually B. wisely C. especially D. lastly
  (词义辨析)usually意为“通常”;wisely意为“明智地”;especially意为“特别,尤其”;lastly意为“最后,终于”。根据句意可知应选C。
  26.After the landslide in Shenzhen, he felt really ____ because he didn’t know whether his friend was ____ or dead.
  A. worried; live B. worried; alive C. worries; living D. worry; lively
  (形容词的用法、词义辨析)feel和was为系动词,其后跟形容词做表语,排除C、D两项;live做形容词讲时,意为“活着的”,通常指物;alive做形容词,侧重说明生与死之间的界限,既可指人,也可指物。故选B。
  27.—How dirty the river is!
  —But it ____ quite clean before a paper factory ____ set up there.
  A. will be; was B. is; / C. has been; / D. used to be; was
  (时态、被动语态)before意为“在……之前”,引导的时间状语从句,句意表示“但是在造纸厂建立之前那里过去很干净”;且从句中的主语factory与动词短语set up之间是被动关系,应用被动语态。故选D。
  28.I’ll miss ____ kind and caring teacher along with the sweet memories of ____.
  A. our; ours B. ours; ours C. ours; our D. our; our
  (物主代词)our为形容词性物主代词,其后跟名词;ours为名词性物主代词,相当于“形容词性物主代词+名词”。第一空后有名词teacher,应用our;第二空指代“our memories”。故选A。
  29.—How do you feel about people who keep you ____?
  —They drive me ____.
  A. wait; excited B. to wait; fun C. waiting; mad D. waiting; happy
  (固定搭配)keep sb. doing sth.意为“让某人一直做某事”,排除A、B两项;drive sb. mad意为“使某人抓狂”,为固定搭配。故选C。
  30.—When some students throw rubbish in our classroom, I feel ____.
  —____. It makes me want to tell them to clean up the classroom.
  A. angry; So do I B. uncomfortable; Neither I do
  C. anrily; So I do D. comfortable; Neither do I
  (形容词的用法、词义辨析)feel为系动词,其后跟形容词做表语,排除C项;angry意为“生气的”;uncomfortable意为“不舒服的”;comfortable意为“舒服的”,根据答句可知,此处表示生气、不舒服,排除D项; So do I表示“我也是”;Neither I do表示“的确如此”。根据对话内容可知选A。
  31.—What’s this in the picture, Tony?
  —Oh, it’s the building ____ we built ten years ago.
  A. where B. that C. what D. when
  (定语从句)根据句子结构可知,此处是含有定语从句的主从复合句,先行词为the building,且引导词在从句中做宾语。故选B。
  32.The number of the people that own cars ____ becoming _____, so parking cars is a big problem.
  A. is; larger and larger B. are; larger and larger
  C. are; more and more D. is; more and more
  (主谓一致、词义辨析)第一空前的主语为the number of…,表示“……的数量”,谓语动词用单数,排除B、C两项。larger and larger意为“越来越大的”;more and more意为“越来越多的”,表示人的数量应用D。
  33.On such cold winter days, I prefer ____ at home reading rather than ____.
  A. to stay; hang out B. stay; hang out
  C. to stay; to hang out D. staying; hang out
  (固定搭配)prefer to do sth. rather than do sth.意为“宁愿做某事,而不愿意做某事”,为固定搭配。故选A。
  34.—I hear the beginning of the speech contests is very wonderful.
  —What a pity! When I got there yesterday, the contest ____ for several minutes.
  A. began B. had began C. has been on D. had been on
  (时态、延续性动词和非延续性动词)根据时间状语yesterday可知表示过去;“for+时间段”表示“某事持续了多长时间”,应用过去完成时态;且用延续性动词,begin的延续性动词为be on。故选D。
  35.What are the people in the US ____ to do when they meet ____?
  A. supposed; at the first time B. supposed; for the first time
  C. expected; in the first time D. be supposed; for the first time
  (词义辨析)be supposed to do sth.意为“应该做某事”;be expected to do sth.意为“希望做某事”,表示一种可能性,主句中有be动词are,排除D项;根据句意可知应在A、B两项中选。at the first time是介词短语,意为“在第一次”;for the first time是副词短语,意为“第一次”,在句中做状语。故选B。
  36.—I failed the exam and I’m afraid that I’ll ____ my parents down.
  —Come on. Don’t ____ yourself.
  A. make; be hard in B. let; be hard on
  C. keep; be hard with D. put; be hard on
  (词义辨析)make down意为“使……变小”;let down意为“使……失望”;keep down意为“抑制,控制”;put down意为“记下;镇压”。根据句意可知,此处表示“我怕我会让我的父母失望”;be hard on意为“对……苛刻”。故选B。
  37.When the plane hit the World Trade Center, ____ people ____ in it.
  A. thousands of; worked B. thousand of; were working
  C. thousands of; were working D. thousand of; worked
  (基数词、时态)表示“数千的”应用数词thousands of,排除B、D两项;根据句意可知,从句动作发生的同时主句动作正在进行。故选C。
  38.—Did Eric go to Jack’s birthday party?
  —No, he ____.
  A. didn’t invite B. wasn’t invited C. isn’t invited D. hasn’t invited
  (时态、被动语态)根据问句可知,答句应用一般过去时态,排除C、D两项;主语he与动词invite之间是被动关系,应用“be+动词的过去分词”。故选B。
  39.The woman lost her bag. _____, there was ____ in it.
  A. Lucky; nothing important B. Unluckily; important nothing
  C. Luckily; anything important D. Luckily; nothing important
  (副词的用法、形容词的用法、不定代词)lucky做形容词,意为“幸运的”;luckily做副词,意为“幸运地”;unluckily意为“不幸地”,副词可以单独使用,放于句首,排除A项。形容词修饰不定代词时,位于不定代词之后,排除B项;anything意为“任何东西”;nothing意为“没有什么”,相当于not anything。故选D。
  40.Many of his classmates wondered ____.
  A. how can he improve his English so much
  B. how he can improve his English so much
  C. how could he improve his English so much
  D. how he could improve his English so much
  (宾语从句)根据句子结构可知,此处是含有宾语从句的主从复合句,从句应用陈述语序,排除A、C两项;主句用过去时态,从句也应用过去时态。故选D。
  二、完形填空(共10小题,计10分)(41-50)
  阅读下面一段短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
  Have you ever heard of the word “Internet Plus”? Have you ever download things conveniently __(1)__ the help of free Wifi? Have you bought things easily through online shopping just at home?
  Nowadays Internet is here and there, and we can’t leave without it even for a minute. For example, we use Internet to buy what we want more and more, because it is not only convenient but also __(2)__ than the shops in the super shopping malls. What’s more, Internet is becoming more and more popular in big __(3)__. Without Internet, it is impossible for the office workers to communicate easily. They use MSN or __(4)__ chatting ways to talk online and send e-mails or messages quickly and instantly. They can hold online meetings or video talks immediately. It even created a new work style __(5)__ “SOHO”, because the workers in this style can work at home __(6)__ their workplaces.
  Internet brings us not only money, but also time. It also changes the way of our living styles. Internet offers us free pictures, music, games and different kinds of __(7)__ we need or whatever we can imagine. If a person does not know how to use the Internet, I think he __(8)__ a colorful and fantastic world.
  __(9)__, every coin has two sides. Since Internet appears, people have felt the distance among them is becoming larger and larger, and many children can’t study well because they __(10)__ themselves in the online games.
  In a word, although Internet influences our life greatly and widely, we must use it properly and smartly.
  (1) A. in B. on C. with D. without
  (介词短语)with the help of…意为“在……的帮助下”,为介词短语。故选C。
  (2) A. faster B. cheaper C. expensive D. easier
  (形容词的比较级、词义辨析)faster意为“更快的”;cheaper意为“更便宜的”;expensive意为“贵的”;easier意为“更容易的”。根据空后的than可知应用形容词的比较级,排除C项;根据句意可知此处表示“因为它不仅比在大型购物中心方便,而且更便宜”。故选B。
  (3) A. schools B. hospitals C. farms D. companies
  (词义辨析、逻辑推理)school意为“学校”;hospital意为“医院”;farm意为“农场”;company意为“公司”。根据下文“Without Internet, it is impossible for the office workers to communicate easily.”可知,此处指Internet在大公司变得越来越流行。故选D。
  (4) A. other B. others C. the other D. another
  (词义辨析)other意为“其他的,另外的”,做定语时,常与复数名词连用;others泛指“别的,其他的”,是other的复数形式,相当于“other+复数名词”;the other表示“(两者中的)另一个”,常用于one…the other…句型中;another泛指“(三者或三者以上中的)另一个”,既可作代词,又可作形容词。根据空后的“chatting ways”可知选A。
  (5) A. name B. named C. naming D. names
  (非谓语动词)根据前后句意可知,此处用动词的过去分词表示被动含义。故选B。
  (6) A. instead B. out of C. instead of D. because of
  (词义辨析)instead做副词,意为“代替,反而”,其后跟句子;out of做介词,意为“远离;出于”;instead of做介词,意为“代替”,其后跟名词或动名词;because of做连词,意为“因为”。此处表示“工人用这种方式可以在家里取代在工作场所工作”。故选C。
  (7) A. stories B. information C. jobs D. dreams
  (词义辨析)story意为“故事”;information意为“信息,消息”;job意为“工作”;dream意为“梦想”。此处表示“Internet提供给我们免费的图片、音乐、游戏和各种不同的信息”。故选B。
  (8) A. misses B. likes C. gets D. enjoys
  (词义辨析)miss意为“错过”;like意为“喜欢”;get意为“得到”;enjoy意为“享受”。此处表示“如果一个人不知道怎样使用Internet,我认为他错过了一个有趣的、奇异的世界”。故选A。
  (9) A. So B. However C. But D. And
  (连词、逻辑推理)so意为“因此”,表因果;however意为“然而”,表转折,其后可加逗号;but意为“但是”,表转折,其后不加逗号;and意为“并且”,表并列。根据上下文意思可知,此处表示转折。故选B。
  (10) A. find B. need C. teach D. lose
  (固定搭配)lose oneself in意为“专心致志于”,为固定搭配。此处表示“很多孩子学习不好是因为他们沉浸在网络游戏中”。故选D。
  三、阅读理解(共20小题,计35分)
  第一节:阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“A”表示,不符合的用“B”表示。

  A

  Do you like drinking coffee? Nowadays, coffee is one of the most popular drinks in the world. Do you know how coffee is enjoyed around the world? Here is some information about it.
  America:
  Americans like drinking coffee. In America, millions of cups of coffee are drunk every year. They usually have coffee in the morning and after dinner in the evening.
  Japan:
  Convenience is the most important in the fast-paced culture of Japan. For most Japanese people, the easiest way to enjoy a cup of coffee there is from a vending machine, which can sell things by putting coins in it. When people buy coffee, they put the coins in the vending machine and choose to add milk or sugar.
  Brazil:
  Brazil produces almost 40 percent of the world’s coffee, so it’s no surprise that Brazilians love drinking coffee. In fact, coffee drinking is so popular there that it’s even served to school kids aged five and above.
  Italy:
  In Italy, people like to make a cup of cappuccino in the morning or a cup of espresso in the afternoon. Italy is the birthplace of espresso. A shot of espresso is one of the most popular drinks there. So when you visit Italy, don’t forget to try some.
  51.(1) Americans usually drink coffee three times a day.
  (细节理解)根据第二段“They usually have coffee in the morning and after dinner in the evening.”可知,美国人通常在早上和晚饭后喝咖啡。此句话错误,故填B。
  52.(2) We may find a lot of vending machines in Japan.
  (逻辑推理)根据第三段“Convenience is the most important in the fast-paced culture of Japan. ”和“…, the easiest way to enjoy a cup of coffee there is from a vending machine,…”可知,对于快节奏的日本人来说,方便是最重要的,而从自助贩卖机中享受咖啡是最容易的,所以在日本能看见很多的自助贩卖机。此句话正确,故填A。
  53.(3) Brazilians like drinking coffee, though they don’t grow coffee at all.
  (细节理解)根据第四段“Brazil produces almost 40 percent of the world’s coffee,…”可知,全世界几乎40%的咖啡都产自于巴西。此句话错误,故填B。
  54.(4) Coffee is served to school kids in Japan and Brazil.
  (细节理解)第三段没有提到在日本咖啡被提供于孩子。故填B。
  55.(5) Espresso is first-produced in Italy and is very popular there.
  (细节理解)根据最后一段“Italy is the birthplace of espresso. A shot of espresso is one of the most popular drinks there.”可知,意大利是浓咖啡的产地,并且在那里很流行。此句话正确,故填A。
  第二节:阅读下面三篇短文,根据文章内容,从各小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

  B

  Spend Your Winter Holidays Wisely!
Speak Good French
Monday and Tuesday: 2:00 p.m.—3:30 p.m.
Lesson Fee: ﹩25 for each class
Tips:
Excellent French teachers from Tenity School
Small groups: 6 students each
Learn to speak bravely
Fun with American Football
Wednesday: 2:30 p.m.—4:30 p.m.
Lesson Fee:﹩20 for each class
Tips:
Experienced coaches
Understand the rules of the game
All classes at the gym of Boston Latin School
Easy Trip with Physics
Friday: 2:30 p.m.—4:30 p.m.
Lesson Fee:﹩30 for each class
Tips:
Teachers from Collegiate School
Improve your thinking skills
Learn to deal with your physical problems more quickly
All classes at the school building of Stuyvesant High School
Attention: All classes are half price if you invite one of your friends together!
For more information: call 99865437
  56.(1) The teachers in French lessons come from ____.
  A. Tenity School B. Boston Latin School
  C. Collegiate School D. Stuyvesant School
  (细节理解)根据第一个框中“Excellent French teachers from Tenity School”可知,优秀的法语老师来自于Tenity School。故选A。
  57.(2) If you and your friend Dave decide to go together to take the American football class, how much will you and your friend pay for each class it all?
  A.﹩60 B.﹩ 20 C.﹩ 45 D.﹩30
  (逻辑推理)根据第二框中“Lesson Fee:﹩20 for each class”可知,每节课20美元;且根据最后一框中“All classes are half price if you invite one of your friends together!”可知,如果你邀请你的一个朋友一起的话,所有的课是半价;则一个人是10美元,两个人是20。故选B。
  58.(3) The physics lesson can ____.
  A. help students do their homework
  B. make students’ skills better
  C. show students some rules of the physics class
  D. teach students to speak bravely in class
  (细节理解)根据第三个框中“Improve your thinking skills;Learn to deal with your physical problems more quickly”可知,物理课可以提高你的思考技能;学着更快地解决物理问题。故选B。

  C

  Malnutrition (营养不良) remains a serious problem for Indians. But a new study shows that Indians’ leading causes of death now also include obesity-related (和肥胖有关的) diseases such as heart disease and more than 20% of Indians living in cities are overweight. A professor says, “Eating is the most important thing in any Indian family and how you show your love and thanks for a person is through the kind of food you serve him. And the kind of sedentary (久坐不动的) lifestyle that we lead is one of the reasons why the number of overweight people in India is on the increase.” Genetics (遗传) may play a part. Researchers say Indians store more body fat per kilogram than Europeans.
  Doctor Misra is a director of diabetes. He said obesity and diabetes were limited to India’s rich people. But now the poorest are also getting heavier. “Many people used to be thin. The other side of the picture was many people were fat and some of these belonged to the poorest section in India.” He says. Doctor Misra hopes the spread of obesity can slow down. And he says it must start from the schools by giving all Indian children the same instructions on physical activity and diet.
  59.(1) Which of the following is one of the leading causes of death in India?
  A. Eating too much. B. Being poor.
  C. Body fat. D. Obesity-related diseases.
  (细节理解)根据第一段“But a new study shows that Indians’ leading causes of death now also include obesity-related (和肥胖有关的) diseases…”可知,新的研究表明引起印度人死亡的主要原因是包括和肥胖有关的疾病。故选D。
  60.(2) We can infer from the article that ____ in India.
  A. the fact that the number of overweight people in India is on the increase has to do with the sedentary lifestyle Indians lead.
  B. diabetes are limited to rich Indian.
  C. Europeans are even more at risk of getting heart diseases than Indians
  D. the spread of obesity can slow down by asking all Indian kids to physical activities
  (细节理解)根据第一段“And the kind of sedentary (久坐不动的) lifestyle that we lead is one of the reasons why the number of overweight people in India is on the increase.”可知,久坐不动的生活方式是印度超重人数增长的一个原因。故选A。
  61.(3) How do Indians show their love and thanks to a person?
  A. Through eating in the person’s house.
  B. Through serving the person food.
  C. Through eating up the food that the person serves.
  D. Through giving the person a big hug.
  (细节理解)根据第一段“Eating is the most important thing in any Indian family and how you show your love and thanks for a person is through the kind of food you serve him.”可知,你给对方提供的食物在印度家庭中是最重要的表达爱和感谢的方式。故选B。
  62.(4) The writer thinks the obesity-related diseases are ____.
  A. difficult to control B. pretty serious
  C. easy to stop D. nothing serious
  (逻辑推理)根据文章内容可判断,作者认为和肥胖有关的疾病都很严重。故选B。

  D

  “Farm to table” is the name of an activity that encourages people to eat locally grown food. There is also a group that brings “table to farm”. This traveling group is called Outstanding in the Field. Its aim is to connect people to the land and to create a kind of restaurant without walls.
  Jim Denevan got the idea for this kind of food service ten years ago. Jim Denevan’s brother is a farmer and he himself is a former chef. He thought the idea of a meal served right at the farm made sense, though not everyone agreed. “But I wanted to make the idea work, so I decided to cross the country—I went all the way across the United States and set the table in farms and ranches and on beaches, and all the places where food comes from.”
  He recently prepared tables for more than a hundred people at Briars Farmstead in Virginia. He and his eight-member crew arrived the night before. Chefs from a local restaurant prepared the dinner.
  Matt Szechenyi and his family operate Briars Farmstead. He said “This type of event connects us with a lot of enthusiastic people, people that will—we can form relationships with in the future. And this type of small farm business thrives on relationships.”
  Guests bring their own plates to the meal. When they arrive, the farmer shows them around. “These are free-range chickens. We want them to eat as much pasture as possible because that’s the magic.” The tour of the farm ends at the dinner table. The meats in this five-course meal come from Matt Szechenyi’s farm. The vegetables and other ingredients come from nearby farms. Guests and local farmers sit together. Alex Bogel came with his family. He said “It is also especially wonderful to sit at a table this big with all these people. The sense of community is wonderful.”
  Jim Denevan and his team have served almost thirteen thousand people. He plans to expand the operation.
  63.(1) ____ thinks of the idea of “farm to table”.
  A. Matt Szechenyi B. Alex Bogel
  C. Jim Denevan D. Jim Denevan’s brother
  (细节理解)根据文章第二段“Jim Denevan got the idea for this kind of food service ten years ago.”可知,这个想法是Jim Denevan想出来的。故选C。
  64.(2) What’s Jim Denevan’s dream for “table to farm” business?
  A. He hopes to be liked by every guest who visits the special farm.
  B. He wants to do it better and better and give a hand to make people closer to nature.
  C. He hopes to build totally free restaurants on the farm.
  D. He wants to create more games on the farm for guests.
  (细节理解)根据文章最后一段“Jim Denevan and his team have served almost thirteen thousand people. He plans to expand the operation.”可知,Jim Denevan想要扩张他的经营。故选B。
  65.(3) What does this passage mainly tell us?
  A. The history of “table to farm”.
  B. Special service on a farm.
  C. Something about the “table to farm” activities
  D. People’s great need of green food
  (主旨大意)根据文章内容可知,主要讲了在农场上的特殊服务。故选B。

  E

  A French-language daily in Belgium has issued what is thought to be Europe’s first 3D newspaper. But you must read it with a pair of special glasses.
  All the photos and ads in La Derniere Heure’s (DH) special edition were given a three-dimensional effect (3D效果), but the next remained the same. DH’s editor said there were no further 3D plans because of the costs. Reviewers in France spoke highly of the paper, but they said the overall result was “far from perfect”.
  Editor Hubert Leclercq said it took two months to get ready for the special edition, which had a higher than normal print run of 115,000 copies for the stores selling newspapers. “We hear about 3D cinema, television and video games, so we took up the challenge,” Mr. Leclercq told the AFP news agency.
  According to PC World’s French edition, readers could get the best results by holding the paper 50cm from the eyes in a well-lit area. “It takes a few minutes to get used to pictures in 3D,” it said, nothing limited the quality of the viewing lenses (镜片).
  It’s said some of the images—especially the ads—had a good 3D effect, but that other pictures were not clear or difficult to look at.
  66.(1) The Europe’s first 3D newspaper was from ____.
  A. Belgium B. France C. Germany D. America
  (细节理解)根据文章第一段“A French-language daily in Belgium has issued what is thought to be Europe’s first 3D newspaper.”可知,欧洲第一份3D报纸来自于比利时。故选A。
  67.(2) ____ in La Derniere Heure’s (DH) special edition had a three-dimensional effect.
  A. All the pictures and the text
  B. All the ads and the text
  C. All the pictures and ads
  D. Only the text
  (细节理解)根据文章第二段“All the photos and ads in La Derniere Heure’s (DH) special edition were given a three-dimensional effect (3D效果),…”可知,所有的图片和广告都有3D效果。故选C。
  68.(3) The underlined word “well-lit” in Paragraph 4 means ____ in Chinese.
  A. 强光 B. 火燃烧得好的 C. 光线良好的 D. 昏暗的
  (词义猜测)根据倒数第二段“According to PC World’s French edition, readers could get the best results by holding the paper 50cm from the eyes in a well-lit area.”可知,根据PC端口的法文版来看,读者可以在光线良好的地方通过举着距离眼睛50厘米的纸上得到最好的结果。故选C。
  69.(4) From the fourth paragraph, we know that ____.
  A. the 3D newspaper is very good
  B. they should improve the 3D newspaper
  C. they should stop issuing the 3D newspaper
  D. the 3D effect of the picture is perfect.
  (逻辑推理)根据第四段“ ‘It takes a few minutes to get used to pictures in 3D,’ it said, nothing limited the quality of the viewing lenses (镜片).”可知,需要花费几分钟去适应3D里面的图片,并且没有什么东西可以限制浏览镜片的质量,所以3D报纸应该改善。故选B。
  70.(5) What’s the best title for this passage?
  A. The New 3D Technology
  B. How the 3D Effect Our Life
  C. The First 3D Newspaper
  D. The History of 3D Technology
  (主旨大意)根据文章内容可知,主要讲了第一份3D报纸。故选C。
  四、完成句子(共5小题,计10分)
  根据所给的汉语意思,用单词或短语完成下列英文句子。
  71.遗憾的是他们中总共有六人通过了数学考试。
  It’s a pity that six of them ________ passed the math exam.
  (介词短语、单词拼写)“总共”用英语表示为in all,为介词短语。
  72.卡门更喜欢能跟着一起唱的音乐。
  Carman prefers music that he can ________.
  (固定搭配、单词拼写)“随着唱”用英语表示为sing along with,为固定搭配。
  73.我和他对网上购物都不感兴趣。
  ________ am interested in shopping on line.
  (连词、主谓一致、单词拼写)“既不……也不……”用英语表示为neither… nor…;根据主谓一致原则可知I在后面。故填Neither he nor I。
  74.老师的话将来会对小汤姆影响很大。
  What the teacher says will ________ to little Tom in the future.
  (固定搭配、非谓语动词、单词拼写)“对……有很大影响”用英语表示为“make a big difference to…”,为固定搭配;情态动词will后跟动词原形。故填make a big difference to。
  75.那位父亲因他儿子在危险前面的勇气而亲吻了他。
  The father kissed his son because of his ________ in the face of danger.
  (名词的用法、名词的数、单词拼写)his在此处是形容词性物主代词,其后跟名词;“勇气”用英语表示为courage,为不可数名词。故填courage。
  五、短文填空(共10小题,计10分)(76-85)
  用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。
  important fill include breathe do advice harm act serious reason
  In the winter of these years, the haze weather appears from time to time. Haze is a kind of air pollution in which the air is __(1)__ with dust, smoke and other dry particles. Haze stops people from __(2)__ and seeing things clearly. It is quite __(3)__ to people’s health.
  This kind of pollution comes from all kinds of __(4)__, especially natural and man-made sources. There are many natural sources __(5)__ windblown dust from wildfires. There are also man-made sources, such as motor vehicles, and industrial fuel burning. Many factories produce the smog that __(6)__ influences the air.
  Haze has __(7)__ great harm to our daily life. For example, many traffic accidents happen because of the haze weather.
  People have realized the great harm caused by the smog and the __(8)__ of protecting the environment. People all over the country are taking __(9)__ to cut down the air pollution. The government __(10)__ people to use public transportation to go to school or work.
  Besides, we should pull together to plant more trees to improve the environment. Don’t forget, we have only one earth.
  (1) ____
  (固定搭配)be filled with意为“充满,装满”,为固定搭配。故填filled。
  (2) ____
  (固定搭配)此处表示“雾霾阻止人们呼吸”,应选breathe;stop sb. from doing sth.意为“阻止某人做某事”。故填breathing。
  (3) ____
  (逻辑推理、形容词的用法、构词法)结合上下文可知,此处表示“它对人们的健康很有害”,应选harm;系动词is后跟形容词做表语。故填harmful。
  (4) ____
  (逻辑推理、名词的数)根据后半句“…especially natural and man-made sources.”可知,这种污染来自于各种原因,应选reason;且用其复数。故填reasons。
  (5) ____
  (逻辑推理、介词、构词法)根据下文“There are also man-made sources, such as motor vehicles, and industrial fuel burning.”可知,此处表示源于自然的,应包括从野火中吹来的灰尘,选include;且此处用其介词形式including。
  (6) ____
  (逻辑推理、副词的用法、构词法)结合上下文可知,此处表示“工厂产生的烟严重影响了空气”,应选serious; 此处用副词修饰动词influence。故填seriously。
  (7) ____
  (时态、固定搭配)do harm to意为“对……有害”,为固定搭配;根据句子结构可知此处应用现在完成时态。故填done。
  (8) ____
  (逻辑推理、名词的用法、构词法)根据下文“People all over the country are taking __(9)__ to cut down the air pollution.”可知,人们已经意识到由烟雾引起的重大伤害和保护环境的重要性,应选important;the后跟名词。故填importance。
  (9) ____
  (动词短语)take action意为“采取行动”,为动词短语,应用act的名词形式action。
  (10) ____
  (逻辑推理、动词的用法、主谓一致、时态)结合上下文可知,此处表示“政府建议人们用公共交通工具去上学或上班”,应选advice;且为一般现在时,主语the government为单数。故填advices。
  六、任务型阅读(共5小题,计10分)
  阅读下面一篇文章,根据短文内容,完成下列各题。
  Everyone wants to succeed in their life, don’t they? Even as a teenager, you can achieve success in your life. It really isn’t so hard. Here are some steps that help you have a successful teenage life.
  Do well in school.
  No matter how boring it is now, education will help you in society. Try your best at school, listen to teachers, do your homework, and get good grades. Doing so will help you get into a better college/university, which will help you to get a great job in the future.
  Volunteer in your free time.
  Volunteering can improve your experience; it can also make you happier. Find volunteer opportunities that interest you. For example, if you love animals, volunteer at an animal center. If you like helping people, volunteer at a soup kitchen. If you love helping the environment, plant trees or pick up litter. When you help others, it will make you feel better about yourself. Having lots of volunteer hours will make you more experienced before you get into the society.
  Find out your goals in life and wok towards them.
  Start thinking about jobs you would like to get, and make a good choice according to your interests. Challenge yourself and you’ll be surprised at what you can do after you finish a hard job!
  Get active!
  Join a sports team at school or out of school. Just exercise! Studies show that people who get active in their teen years will be more active when they’re adults, so start getting active now.
  86.(1) How many pieces of advice are mentioned in it?
  __________________________.
  (细节理解)根据第一段“Here are some steps that help you have a successful teenage life.”和文中的黑体部分可知总共有四条建议。故填:There are four/4 pieces of advice are mentioned in it。
  87.(2) Why does the writer advise teenagers to volunteer on their spare time?
  Because it can both improve their experience and ___________.
  (细节理解)根据第二条建议中“Volunteering can improve your experience; it can also make you happier.”可知,当志愿者可以改善自己的经历,也可以使自己更快乐。故填make them happier。
  88.(3) What should teenagers find out and work towards?
  They should find out their ___________ and work towards them.
  (细节理解)根据第二条建议“Find out your goals in life and wok towards them.”可知,青少年应该找到他们生活中的目标并且致力于它们。故填goals in life。
  89.(4) How can teenagers start getting active at school or out of school?
  They can start getting active by ___________.
  (细节理解)根据最后一段“Join a sports team at school or out of school.”可知,在学校或校外加入一个运动团队开始运动。故填joining a sports team。
  90.(5) What does the passage mainly talk about?
  It talks about how to ___________.
  (主旨大意)根据文章第一段可知,主要讲了怎么样在人生中获得成功。故填have a successful teenage life。

名校资讯更多<<